Vergoeding borstprothese

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Als u een borstprothese of een deelprothese nodig heeft, wordt deze vanuit de basisverzekering vergoed. U heeft elke twee jaar recht op een nieuwe prothese, maar sommige zorgverzekeraars vergoeden ieder jaar een nieuwe prothese. Dit kan ook eerder zijn als uw prothese niet meer passend is, omdat u bijvoorbeeld bent aangekomen of afgevallen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een zwemprothese.

Eigen risico

Wanneer u 18 jaar of ouder bent, heeft u een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. Dit betekent dat u zelf het eerste bedrag betaalt van de zorg die u krijgt. In 2020 en 2021 is het eigen risico vastgesteld op € 385,00.

Tegen het einde van het jaar hebben de meeste klanten van JOYce MammaCare hun volledige eigen risico al voldaan. Vanaf dat moment wordt de prothese dus volledig vergoed en betaalt u zelf niets meer. Dit is dus een goed moment om te controleren of uw prothese aan een eventuele vervanging toe is!

Aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering hebben veel mensen ook een aanvullende verzekering afgesloten. Sommige verzekeraars vergoeden via deze verzekering ook voor een bepaald bedrag aan aangepaste lingerie en badkleding of een zwemprothese. Op de aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing.

Vanaf 2018 dienen de verzekerden met een aanvullend pakket bij de VGZ en de UNIVÉ de administratieve declaratie van de bh's of badgoed zélf in! De declaratie van uw borstprothese blijft uiteraard bij mij!

Het is bij veel verzekeraars mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten als u een basisverzekering heeft afgesloten bij een andere verzekeraar. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar of neem vrijblijvend contact op met mij.

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen over mijn producten, merken of mogelijkheden voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op en maak desgewenst een afspraak in de winkel. Ik help u graag verder.